DNA komt donderdag en vrijdag bijeen over actuele kwesties

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Assembleevoorzitter Marinus Bee next


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft een vergadering uitgeschreven voor donderdag 23 en vrijdag 24 september, waarbij actuele onderwerpen besproken zullen worden. Bee zegt aan Starnieuws dat Covid-19, de EBS-tarieven en Onderwijsvernieuwingen op de agenda staan.

Voordat De Nationale Assemblee op reces ging, had Bee reeds aangekondigd dat er behoefte is om de EBS-tarieven onder de loep te nemen. De Assembleevoorzitter had toen opgemerkt dat in de praktijk andere bedragen gehanteerd worden, dan die bij de presentaties zijn voorgehouden. Er is behoefte om hierover te debatteren met de regering.

De afgelopen periode blijkt de Covid-situatie zich te verergeren. Daarom is deze kwestie ook op de agenda geplaatst. Suriname bevindt zich midden in de vierde golf, die veel erger verloopt dan de drie voorgaande golven. Deze maand alleen al zijn 93 personen overleden aan de gevolgen van Covid, terwijl bijkans 8.300 mensen positief zijn getest.

Met het oog op het opstarten van de scholen op 11 oktober, wil De Nationale Assemblee van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur horen hoe zij denkt onderwijsvernieuwingen aan te pakken. De Assembleevoorzitter vraagt zich af of al de vernieuwingen goed gecommuniceerd zijn met het onderwijsveld. Voor deze actuele onderwerpen zijn twee vergaderdagen uitgetrokken.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait