Noersalim: “HVB heeft goede basis gelegd in Nickerie”

De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) hield structurenbijeenkomst in Nieuw-Nickerie. Foto: HVB
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 September 2021 11:52

Voor mij lezen

HVB-voorzitter Mike Noersalim gaf woensdag op een structurenbijeenkomst in Nieuw-Nickerie aan, dat de HVB die alleen de verkiezingen is ingegaan, een goede basis heeft gelegd voor de toekomst. “Hoewel we geen zetel hebben behaald in Nickerie, hebben we toch veel meer stemmen behaald dan vele andere partijen die meer dan twintig jaar bestaan. We laten ons niet ophouden door vertrekkende partijleden, maar laten ons inspireren door nieuwe leden die verjonging en vernieuwing in de politiek voorstaan”, betoogde de voorzitter.

De educatie en vormingsactiviteiten op het gebied van ICT en hydroponic waarvoor de partij bekendstaat, zullen volgend jaar worden opgestart. Na evaluatie van de recente verkiezingsuitslag is de partij al bezig met reorganisatie van al haar organen en het kweken van kaders in alle districten. Om dit traject goed te coördineren in het district, is op de vergadering een Stuurgroep Nickerie geïnstalleerd bestaande uit negen personen en onder voorzitterschap van Mohamed Abdul, ex-assembleekandidaat.

“We mogen onze politieke verschillen hier en in Nederland hebben, maar we kunnen nooit de denigrerende en beledigende uitlatingen tegen ons staatshoofd goedkeuren. De praktijk bewijst helaas dat tolerantie, verdraagzaamheid en wederzijds respect nog ver te zoeken zijn”, zei politiek leider Raymond Sapoen.

Sapoen ging kort in op het recente bezoek van president Santokhi aan Nederland waar er ook gesproken is over samenwerking op agrarisch gebied.

Enkele aanwezige agrariërs op de vergadering waren erg teleurgesteld in de regering die weinig aandacht schenkt aan situatie van de boeren in het agrarisch district. Terwijl er wordt gesproken met buitenlandse partners, blijft de beloofde COVID-steun van SRD 1.500 buiten bereik van vele boeren evenals de toegezegde 0,50 cent compensatie per liter brandstof, waar nu de dieselprijs hoger is dan die van unleaded.

Het Agrarisch Kredietfonds (AKF) en kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) voor startende ondernemers zijn gewoon papieren tijgers waaruit agrariërs niet kunnen putten. “President, het buitenland is nodig, maar laat jou eigen mensen die moeten zorgen voor productie niet verzuipen”, aldus Sapoen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel