Chinese burgers moeten meer informatie van justitie krijgen

De formele kennismaking tussen de Chinese ambassadeur Han Jing en minister Amoksi. Foto: Juspol
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 September 2021 02:02

Voor mij lezen

De Chinese ambassadeur Han Jing heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) gevraagd om naar mogelijkheden uit te kijken hoe de Chinese burgers die naar Suriname komen, zo goed mogelijk te informeren zodat zij niet in aanraking komen met justitie. Dit verzoek deponeerde de ambassadeur gisteren tijdens zijn bezoek aan de bewindsman waar een formele kennismaking heeft plaatsgevonden.

Tijdens het bezoek is verder van gedachten gewisseld over de samenwerking tussen Suriname en de Volksrepubliek China en in het bijzonder de samenwerking met Juspol. Er is gesproken over de lopende projecten, zoals het Safe City-project en de ondersteuning in trainingen van bepaalde diensten. Met betrekking tot het Safe City-cameraproject, is er vanwege de COVID-situatie wereldwijd een vertraging in de samenwerking opgetreden.

Momenteel worden mogelijkheden bekeken om een delegatie vanuit China naar Suriname te laten overkomen. Er zal gekeken worden naar de stand van zaken van het project en de uitbreiding daarvan. Eventuele knelpunten en het aanscherpen van de aanpak zullen in workshops worden besproken.

De Juspol-topman staat open voor continuïteit in de samenwerking en wil deze verder uitdiepen. Na dit kennismakingsbezoek zullen beide autoriteiten vervolggesprekken voeren over hoe de samenwerking in de toekomst beter vorm te geven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel