Basketballer Sergio de Randamie nog een jaar bij in Amsterdam

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - “Ik heb geen ambitie om elders te gaan. Ik vind het fijn dat ik hier kon blijven en daarnaast aan de volgende stap te werken, namelijk leven na basketballen.” Sergio de Randamie voelt zich happy in de Nederlandse hoofdstad, waar hij als profbasketballer zijn brood verdient bij de eredivisieclub Apollo Amsterdam.

De liefde is wederzijds. Dat kwam in augustus tot uiting toen de hoofdstedelingen bekendmaakten langer met de Surinamer in zee te gaan. "37 jaar oud, maar 'still going strong'", schreef de club bij het bericht dat 'Mongo' zijn contract met nog één seizoen had verlengd. Daarbij werd stilgestaan bij zijn "heroïsche wedstrijd" tegen Almere Sailors.

De Randamie sloot het seizoen af met een career-high 38 punten, elf rebounds, vijf assists en vijf steals. "Zo zie je maar, leeftijd speelt geen rol!" aldus Apollo Amsterdam. Maar De Randamie is ook al bezig met de toekomst, wat helemaal niet verwonderlijk is voor een echtgenoot en vader van twee kinderen.

"Het is heel veel passen en meten", geeft hij toe over het tijd vinden tussen zijn gezin, sport en … koken. Dat in de keuken staan hem menens is, blijkt uit het feit dat hij in de zomer zelfs in een restaurant werkte om de "ins and outs" te leren. "Dus nu ga ik dat proberen te combineren met het spelen. Het is druk maar op één of ander manier werkt het."

*In de krant van woensdag het uitgebreide interview met Sergio de Randamie

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait