‘Ook reguliere zorg door toename Covid-19 in geding’

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) meldt dat het zorgsysteem ernstig onder druk staat. “De werklast voor het gezondheidspersoneel is heel hoog, de beschikbare geneesmiddelen en verbruiksartikelen zijn schaars. En ook de reguliere zorg, de non-covidzorg, heeft erg veel te verduren als gevolg van deze situatie en komt voor een belangrijk deel in het geding”, meldt de vereniging.

Het duurt nu al langer dan een jaar dat wij als Surinamers en de rest van de wereld door COVID-19 geteisterd worden en inmiddels zijn wij in ons land in een vierde besmettingsgolf beland, terwijl wij nauwelijks een daling van de derde hebben gekend. De VMS doet dan ook een dringend beroep op de bevolking om de MoHaNa maatregelen na te leven en zich te laten vaccineren.

"Vele van onze medeburgers zijn heel ernstig ziek geworden en een aantal is helaas ook komen te overlijden. Ziekte dan wel ernstige ziekte als gevolg van Covid-19 is te voorkomen door vaccinatie. De VMS roept elke burger op zich te laten vaccineren (teki dresi wakti siki)", aldus het persbericht.

Indien de behoefte aan meer informatie met betrekking tot vaccinatie bestaat, verzoekt de vereniging een ieder contact te maken met de behandelende huisarts.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait