Amerika geeft Suriname US$ 390.000 aan Covid-steun

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous IAEA-controle van het geschonken materiaal. (Foto: Amerikaanse ambassade) next


Suriname krijgt van de Verenigde Staten van Amerika (VS), als onderdeel van het IAEA’s Peaceful Uses Initiative (PUI), US$ 390.000 aan materiaal in de strijd tegen Covid-19. Suriname zal verschillende Covid-19-kits ontvangen, elk met een RTPCR-systeem en bioveiligheidsapparatuur, inclusief kasten en kappen, persoonlijke beschermingsmiddelen en testmonsters. Deze apparatuur is essentieel om de lokale capaciteiten voor het opsporen van het Covid-19-virus te versterken, zegt de ambassade van de VS in een persbericht.

PUI werd in 2010 opgericht om extrabudgettaire bijdragen te mobiliseren voor projecten die verband houden met de vreedzame toepassing van nucleaire technologie. Hoewel Suriname nog geen lid is van de IAEA, erkennen de Verenigde Staten dat Suriname als staat die partij is bij het Verdrag inzake de niet-verspreiding van kernwapens (NPV), het voordeel geniet van toegang tot het vreedzame gebruik van nucleaire technologie.

De Amerikaanse ambassade schrijft dat de VS de kritieke behoefte aan diagnostische en bioveiligheidsapparatuur erkennen en de prioriteit geven aan dergelijke hulp, ook aan degenen die nog geen IAEA-lidstaat zijn. Dit soort bijstand is standaard beschikbaar voor alle IAEA-lidstaten.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait