Unieke samenwerking tussen Suriname en Frankrijk

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken en de Franse ambassadeur, Antoine Joly, zetten hun handtekening onder het samenwerkingsdocument.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

27 Augustus 2021 00:57

Voor mij lezen
loading foto
previous Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken en de Franse ambassadeur, Antoine Joly, zetten hun handtekening onder het samenwerkingsdocument. next


Suriname en Frankrijk zullen met elkaar samenwerken om de burgeradministratie te verbeteren. Jaarlijks worden ongeveer 1.600 kinderen van Surinaamse ouders geboren op het Franse grondgebied. Van dit aantal komen rond de 1.300 kinderen in het Ziekenhuis te Saint-Laurent du Maroni ter wereld. De inschrijving van deze geboorten leidt vaak tot moeilijkheden door de onvolledigheid van identiteitsdocumenten die door de Surinaamse ouders worden aangeboden. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken en de Franse ambassadeur, Antoine Joly, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend in Cayenne op het gebied van burger administratie.

Deze samenwerking is in het voordeel van de Surinaamse burgers in het buurland, zegt minister Somohardjo. De bedoeling van deze samenwerking is om ervoor te zorgen dat de akten van kinderen geboren uit Surinaamse ouders in Frans-Guyana, correct worden verwerkt. Suriname zal met het oogpunt op het op na houden van een goede bevolkingsadministratie, assisteren met de verificatie van de gegevens.

Volgens de Franse ambassadeur is het een unicum in de wereld dat twee landen samenwerken op het gebied van het verbeteren van de burger administratie. De ondertekening van de overeenkomst zal leiden tot het ten dienste stellen van een ambtenaar van het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan het Franse ziekenhuis. Er zijn al medewerkers van de Franse Burgerlijke Stand te werk  gesteld door de Franse autoriteiten voor het registreren van de juiste gegevens over de geboorte van de kinderen van Surinaamse moeders.

Minister Somohardjo maakte verder ook deel uit van de delegatie onder leiding van collega Krishna Mathoera van Defensie die geparticipeerd heeft aan de eerste editie van de Guaina Shield Strategic Dialogue van 25 – 27 augustus 2021 te Cayenne, Frans-Guyana. De delegatie keert vandaag terug naar huis.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel