Directeur mishandelt JSOOC-medewerker

Het Jan Starke Opleidings- en Ontspanningscentrum. Foto: JSOOC
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 Augustus 2021 23:01

Voor mij lezen

Nolda Pinas, een medewerker van het Jan Starke Opleidings- en Ontspanningscentrum (JSOOC), heeft vandaag aangifte van mishandeling gedaan tegen de waarnemend directeur Bryan Pinas. De medewerkster moest voor medische behandeling naar de dichtstbijzijnde arts.

Volgens informatie van haar collega’s was mevrouw Pinas haar normale werkzaamheden aan het uitvoeren toen de waarnemend directeur haar op een ongepaste manier benaderde en meedeelde dat zij ineens van werklocatie moest veranderen. Mevrouw Pinas vond de toon van haar meerdere niet gepast, vooral hoe hij heel dichtbij van haar stond en met zijn vingers zwaaide in haar gezicht.

Pinas heeft de directeur terechtgewezen over de manier van communiceren en dat viel niet in goede aarde bij hem. Hij heeft haar aangevallen, omdat zij hem heeft gewezen op zijn handelingen. De directeur heeft haar hardhandig aangepakt door haar arm een draai te geven naar haar rug toe. Hij vond het niet leuk, dat de medewerkster ook haar vingers in zijn gezicht had geduwd.

Het is niet de eerste keer dat Pinas bedreigingen heeft gedaan naar deze medewerkster toe. Eugene Daniël, secretaris van de bond, heeft het nieuws over de mishandeling van de vrouw ontvangen. De bond vindt het handelen van de directeur onacceptabel. Pinas voelt zich niet meer veilig op haar werkplek.

Nolda Pinas
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel