Bond SWM eist tegemoetkoming van SRD 5000

SWM-personeel heeft vandaag opnieuw een petitie ingediend bij vp Brunswijk. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 Augustus 2021 19:30

Voor mij lezen

De Surinaamse Waterleiding Werknemers Organisatie (SWWO) eist een tegemoetkoming van SRD 5000 per medewerker, omdat de nieuwe onderhandelingen nog niet hebben plaatsgevonden. Voor de medewerkers is het van belang, dat zij een redelijke vergoeding ontvangen voor de komende maanden om de economische situatie in het land te overbruggen.

Er is vandaag opnieuw een petitie ingediend bij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De vakbond besloot om weer naar de vp toe te stappen, omdat zij nog geen reactie van hem hadden gekregen. Vp Brunswijk vroeg aan de medewerkers in beraad om het werk te hervatten. Hij deed de belofte dat de problemen opgelost zullen worden.

Vp Brunswijk gaf aan met Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), een gesprek te zullen voeren. Ter plekke belde de vp de SWM-topman op voor een gesprek.

Volgens Dwain Cairo, voorzitter van de SWWO, vragen de leden van de bond niet veel van de SWM-directie. “Al is het maar een tegemoetkoming van SRD 2500 die wij zullen ontvangen, die is meegenomen,” zegt Cairo.

Ook de gesprekken tussen het oude- en nieuwe bestuur verlopen vlot. Cairo hoopt dat met de overdracht van het oude- naar het nieuwe bestuur de cao-onderhandelingen afgehandeld kunnen worden.

De werkzaamheden zijn om drie uur vanmiddag hervat. De bond doet een beroep op de regering om vóór 30 augustus de vraagstukken aan te kaarten bij de betrokkenen en zo nodig op te lossen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel