Medewerkers SWM tweede keer bij vp

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

26 Augustus 2021 16:04

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Medewerkers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) begaven zich vandaag voor de tweede maal naar het Kabinet van de Vicepresident. Eerder, op vrijdag 20 augustus, brachten zij spontaan een bezoek aan de vp. De groep vroeg toen naar zijn interventie in de gerezen problemen tussen hen en de bond. Daarnaast vragen de leden al maanden naar een loonsverhoging, omdat zij niet meer uitkomen sinds de unificatie van de wisselkoers.

De vp beloofde de directeur van de SWM, Marlon Oosterling, te benaderen om te vragen dat voor de stakingsdagen het 'no work no pay' principe, niet op de stakende medewerker werd toegepast. Ook zou hij aan de SWM-directeur voorleggen de kwestie van de nieuwe en oude bond. Als deze kwestie in orde komt kunnen de Cao-onderhandelingen starten.

Donderdag werd middels het indienen van een petitie de aandacht van vicepresident Ronnie Brunswijk wederom gevraagd. Het document met de grieven van de arbeiders werd voorgelezen door Graciële Olf . De vp hield hen voor dat door het ontbreken van een contact nummer hij niet met hen heeft kunnen terugkoppelen over het door hem gevoerd gesprek met de SWM-directeur.

Bij het vorig gesprek met de werknemers was duidelijk overeengekomen dat de staking zou worden opgeschort. Echter, zijn ze weer in staking. "Als je niet werkt krijg je geen betaling", waren de woorden van de vp. Ter plekke belde de bewindsman met directeur Oosterling. Besloten werd het gesprek binnen een uur voort te zetten in het DNA-gebouw. De contactpersoon zal op de hoogte gesteld worden van de uitkomst van dit gesprek.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel