Asabina: “Afobakaweg moet vernoemd worden naar iemand uit Brokopondo of Boven-Suriname”

DNA-lid Ronny Asabina. Beeld: YouTube
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 Augustus 2021 15:01

Voor mij lezen

De Afobakaweg moet vernoemd worden naar iemand die de nodige affiniteit heeft of heeft gehad met Brokopondo en of Boven-Suriname, is assembleelid Ronny Asabina (BEP) van oordeel. Hij heeft de minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo, gevraagd om het parlement te informeren met betrekking tot het verzoek dat gedaan is om de Afobakaweg een nieuwe naam te geven. Deze case heeft de gelederen in Brokopondo en Boven- Suriname beziggehouden en ging gepaard met een storm aan kritiek.

De samenleving heeft moeten vernemen dat de Afobakaweg mogelijk een nieuwe naam krijgt. Het verzoek is gedaan om de wegstrekking tussen Paranam tot aan de Brokopondo stuwdam de naam van Ir. Rajkoemar Hendrik Ramdinweg te geven. In een schrijven gericht aan minister Somohardjo op 9 november 2020, heeft de Stichting Kela Kie Poedja het verzoek gedaan. Volgens de stichting is Ramdin de eerste Surinamer die benoemd is tot general manager van Suralco en vicepresident van Alcoa.

Asabina vraagt de minister om aan te geven wat de status is van het verzoek van de stichting. Hij voegde meteen eraan toe dat het nog altijd een democratisch recht is van elke Surinamer om een soortgelijk verzoek te doen. “Aan dat recht komen we niet”, zegt de parlementariër. Asabina vraagt om het niet te honoreren en mocht dat al hebben plaatsgevonden, dat alsnog terug te draaien.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel