Haïti getroffen door zware aardbeving

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

14 Augustus 2021 13:29

Voor mij lezen

PORT-AU-PRINCE - Haïti is zaterdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter, zo meldt NU.nl op gezag van het Amerikaans seismologisch instituut USGS. De schok werd volgens lokale media ook gevoeld in de Dominicaanse Republiek, dat het eiland Hispaniola deelt met Haïti. Ook in Cuba en Jamaica werd de beving gevoeld. Lokale autoriteiten melden dat er doden zijn gevallen.

Volgens ooggetuigen zijn veel huizen ingestort. Ook zouden er mensen bedolven zijn geraakt onder het puin. In de plaatsen Les Cayes en Jeremie zouden veel gebouwen beschadigd zijn. Jean Gabriel Fortuné, de oud-burgermeester van Les Cayes, zou zijn overleden als gevolg van de aardbeving.

Haiti werd in 2010 getroffen door een zware aardbeving met een magnitude van 7.0. het geschatte dodental liep uiteen van 50.000 tot ruim 300.000. Anderhalf miljoen Haïtianen, een zesde van de bevolking, raakte dakloos.

Het USGS geeft zaterdag aan dat de kans op grote aantallen slachtoffers ook nu weer aanzienlijk is. Het instituut vreest bovendien dat de tropische storm Grace dit weekend Haiti zal treffen, waardoor eventuele reddingswerkzaamheden gehinderd kunnen worden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel