Meyer pleit voor ordening bouw- en constructiesector

Marcel Meyer. Beeld: YouTube
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

14 Augustus 2021 09:26

Voor mij lezen

Ingenieur Marcel Meyer heeft op 11 augustus het eredoctoraat in de technologische wetenschappen gekregen. Het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft op voorstel en voordracht van de Faculteit der Technologische Wetenschappen en de commissie voor promoties en eredoctoraten dit besluit genomen. De voordracht werd verder ondersteund door de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Caribbean Employers Confederation, de Spatial Planners Association Suriname en het Water Forum Suriname.

Een eredoctoraat wordt verleend aan iemand met zeer uitstekende verdiensten wegens voorbeeldige of hoogstaande verrichtingen die het navolgen waard zijn op het stuk van de wetenschapsbeoefening. Meyer, die ook de langst dienende VSB-voorzitter is geweest (1992-2010), is in 1968 afgestudeerd aan de universiteit te Delft als civiele ingenieur.

Gedurende de afgelopen vijftig jaar is hij actief in de civiele techniek en heeft internationaal en nationaal meerdere congressen en seminars bijgewoond om zo zijn kennis en vaardigheden bij te houden op het gebied van wegen en waterbouwkunde en ook waterhuishouding. Meyer sprak in zijn rede de hoop uit, dat er ordening komt in de bouw- en constructiesector in Suriname.

Het is al lang bekend dat de bouw- en constructiesector (BKS) van Suriname ook wel als graadmeter van de economische bedrijvigheid van ons land wordt aangemerkt en dat deze bouwsector thans voor een aantal belangrijke uitdagingen staat die onder meer het gevolg zijn van de mondiale en regionale processen zoals globalisatie, economische integratie en handelsliberalisatie, zei Meyer.

De aannemers, de raadgevend ingenieurs en de architecten zijn ervan overtuigd dat het ministerie van Openbare Werken slechts in staat zal moeten zijn om de uitdagingen in de bouw- en constructiesector te kunnen opvangen wanneer er in een gestructureerd overleg verder wordt gewerkt met de hiervoor genoemde representatieve belangenorganisaties uit de bouwwereld van Suriname.

Met een memorandum ordening bouw- en constructiesector in Suriname werd de overheid enige voorstellen gedaan en deze geeft op overzichtelijke wijze aan welke de betrokkenheid van de BKS zal zijn,” aldus een fractie uit de rede van Meyer. Hij is vanaf 2012 de erevoorzitter van de VSB.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel