NDP distantieert zich van fake protestoproep

NDP-woordvoerder Ricardo Panka. Beeld: YouTube
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

14 Augustus 2021 01:50

Voor mij lezen

Dat er een fake protestoproep wordt gedaan en de naam van de Nationale Democratische Partij (NDP) wordt gebruikt, ziet de woordvoerder van de paarse partij, Ricardo Panka, als een strategie om de NDP in een kwaad daglicht te plaatsen. In gesprek met Suriname Herald zegt hij, dat de partij weet vanuit welke hoek deze soort fake oproepen komen. Deze zijn allemaal bedoeld om verwarring te brengen in de acties, die de samenleving wil nemen tegen het desastreuze beleid van regering-Santokhi.

"Wij blijven het zeggen dat zolang het niet via de officiële kanalen van de partij wordt gepubliceerd, het fake berichten zijn. Via onze website dan wel Facebookpagina, komen onze berichten uit. De NDP distantieert zich van de bovenstaande oproep en verwijst die naar de fake prullenbak," zegt Panka die verder aangeeft dat de partij niet zo amateuristisch te werk gaat.

Panka zegt dat men met deze handeling politiek wil bedrijven met het leed van het volk. "Het is vaker voorgekomen dat mensen op straat zijn gaan protesteren en dat de NDP ervan beschuldigd is. Terwijl het gewoon Surinamers zijn die in het belang van Suriname zijn gaan protesteren. Wij begrijpen de gevoelens van de mensen, maar dat wil niet zeggen dat we per se daarachter staan," zegt de woordvoerder.

Alhoewel hij de roep vanuit de samenleving begrijpt wanneer opgeroepen wordt om te protesteren tegen het wanbeleid van deze regering, zegt Panka dat de partij nu bezig is met een interne evaluatie om zaken op orde te stellen. "Wanneer de NDP zegt wij gaan op straat, dan zult u wel merken dat het de NDP is die het volk in beweging kan en zal kunnen brengen om te protesteren tegen dit desastreuze beleid van deze regering. Wanneer, weten we niet," benadrukt Panka.

Jerrel Harderwijk

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel