Benzineprijzen toch de lucht in

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

13 Augustus 2021 07:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Sirodjenie Jankie, ondervoorzitter van de Surinaamse Servicestation en Exploitantenbond (SSEB) is er niet over te spreken dat de nieuwe benzineprijs 12 augustus rond 8 uur ’s avonds bekend werd gemaakt. “Het is niet de eerste keer dat het zo bekend wordt gemaakt. En het is niet plezierig zo”. Jankie zegt dat de leden van de bond het ook niet aangenaamd vinden dat prijsaanpassingen zo kort voordat de prijs ingaat worden doorgegeven.

De nieuwe prijs voor een liter unleaded gaat met SRD 0.95 cent de lucht in en wordt SRD 15.95 per liter, terwijl de prijs van diesel fors stijgt naar SRD 17.95, terwijl het ook SRD 15 was.

De regering meldde 5 augustus in een officieel bericht van de CDS nog dat de brandstofprijzen niet verhoogd worden. Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft bevestigde dat toen. Binnen de samenleving circuleerden berichten dat de prijs zou worden opgeschroefd naar SRD 19 een liter. Dat verhoging komt dus op 13 augustus, maar dan geen SRD 19.-.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel