Dc Saramacca bespreekt knelpunten prijzenfront met winkeliers

Dc Sherin Bansi-Durga en de winkeliers kort na de bespreking. Foto: BIC Saramacca
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

13 Augustus 2021 06:06

Voor mij lezen

Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga heeft gisteren in verband met de voortzetting en evaluatie van het prijscontrole- en prijsbewakingsproject in het district vergaderd met de winkeliers en supermarkthouders van de ressorten Calcutta, Tijgerkreek en Groningen. Er is bij dit project sprake van een samenwerking tussen winkeliers/supermarkthouders, consumenten en bestuursdienst.

Tijdens de evaluatie met de winkeliers/supermarkthouders is er diepgaand gesproken over de knelpunten die de winkeliers dagelijks meemaken, met betrekking tot de verschillende prijzen. Het dagelijks veranderen van prijzen door importeurs/groothandelaren, is volgens deze stakeholders een belangrijk knelpunt.

De prijsaanpassing gebeurt niet per bon, maar per app of telefonisch. Hierdoor kan de winkelier tijdens de controle niet altijd een bon aantonen waarmee de inkoopprijs berekend wordt. De gemeenschap wordt steeds hiermee geconfronteerd, waardoor het erop lijkt alsof de winkelier bezig is met prijsopdrijving.

Bij een recent bezoek van de Economische Controle Dienst van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie aan het district, zijn enkele kleine onvolkomenheden geconstateerd met betrekking tot de hygiëne bij drie winkels en prijsopdrijving van babyvoeding bij twee winkels. Deze zaken zijn op de vergadering voorgehouden aan de winkeliers.

De meerderheid van de winkeliers, die zich wel houden aan de gemaakte afspraken als gevolg van de wekelijkse controle door de bestuursdienst, heeft collega’s die zich schuldig hebben gemaakt aan de overtredingen opgeroepen om zulke zaken in de toekomst na te laten. Het overgrote deel van deze doelgroep staat nog volledig achter het prijzencontrole project van het district.

De dc heeft de winkeliers/supermarkthouders tijdens de vergadering voorgehouden, dat zij de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie zal vragen om de gedane toezegging waar te maken door aan de bestuursambtenaren een ministeriële beschikking uit te reiken, zodat zij in het district de overtreders op de bon kunnen zetten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel