U-23 selectie vrouwenvolleybal wint historisch van Trinidad

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

12 Augustus 2021 22:05

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Surinaamse selectie vrouwenvolleybal heeft haar opwachting in het U23-kwalificatietoernooi voor de Pan-Amerikaanse Spelen met een historische overwinning gevierd. Caribisch rivaal Trinidad en Tobago werd donderdagavond voor het eerst door Suriname in Aguascalientes, Mexico, met lege handen (25-17, 25-18, 26-24) teruggezonden.

Suriname zit door de zege al in de halve finale en heeft al een plek bemachtigd voor de Pan-Am Games later dit jaar in Cali, Colombia. "Het voelt heel goed aan", laat bondscoach Eric Aikman zich opgelucht uit over de zege. "Alleen mi ben lasi en even in de derde set. Daar merkte ik het gemis van een assistent-coach."

De bondscoach vertelt een dubbele wissel te vroeg te hebben gepleegd, waardoor het team ook even in de war raakte. "Maar we zijn gelukkig eruit gekomen." Suriname holde in de derde set steeds achter de feiten aan. Ketura Margaret tekende voor setpoint (25-24) aan, terwijl de historische triomf een feit werd na een fout van de Trinidadiaanse Afiya Alexander. "Misschien waren we na de 2-0 al happy vandaar dat we het in de derde set ietwat hebben laten liggen", veronderstelt Suriname-captain Cabriëlla Bouterse. "We wilden ze geen set geven en hebben daarom keihard gewerkt voor de winst."

Zowel Aikman als Bouterse weet dat de tweede wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek een andere kaliber wordt. Aikman: "Zij zijn de verdedigend kampioen dus wij gaan harder ons best moeten doen. Onze speelsters zullen dan ook minder zenuwachtig zijn en zelfverzekerder spelen." Bouterse zegt dat het "zwoegen" wordt. "Het wordt sowieso zwaarder dan dit. Maar als die hype er is en de teamcohesie moet het kunnen. Ze gaan wel keihard komen spelen tegen ons." Margeret leidde Suriname met tien kills en één ace. Bouterse had zeven kills en één blok. De gezusters Sharon (twee) en Shaniva (drie) Balkaran registreerden samen vijf aces. Beiden hadden elk ook een blok, terwijl Sharon ook een kill voor zich liet noteren. Destiny Leon scoorde elf kills voor Trinidad en Tobago.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel