ELTO bestaat 40 jaar en beplant middenbermen dr. Sophie Redmondstraat

Shoeket logo

Bron: Waterkant

3 Augustus 2021 03:00

Voor mij lezen

In verband met het 40-jarig bestaan van Electro-Lampen en Technische Onderneming ELTO op 1 augustus j.l. zijn er 3 middenbermen aan de dr. Sophie Redmondstraat beplant met fraaie planten.

Minister Riad Nurmohamed heeft bedrijven opgeroepen mee te werken aan de groenvoorziening in Paramaribo. ELTO heeft daarop ingespeeld vooral voor de veiligheid van de schoolkinderen van de Vrije school, die in het verleden zijn aangereden door wild rijders.

ELTO heeft enkele jaren terug vele kleuren Flamboyant plantjes geimporteerd uit de Antillen, Bonaire, St. Maarten en Saba. De kleuren geel, geel oranje en geel rood werden al na un eerste bloei gerost voor stekken. Ook de zwervers van de begraafplaatsen gaan steeds er vandoor met de planten om die voor een appel en een ei te verkopen voor een stikkie.

De ministers van Openbare Werken Riad Nurmohamed, Defensie Mw. Krishna Mathoera alsook de directeur van de SLM, Paul de Haan spraken hun waardering uit voor het initiatief. Ze mochten elk samen met Mw. Prema Gangaram Panday een Ashoka boom planten die bescherming, veiligheid en gezondheid symboliseert.

Vooraf werden enkele medewerkers geëerd voor vele trouwe dienstjaren en zijn er enkele donaties gedaan aan kinder-, wees en bejaardentehuizen. Met een covid style walk-thru happy hour werd het kort uurtje veilig afgesloten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel