Een COVID-19-dode en 37 nieuwe gevallen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

In de afgelopen 24 uur is een burger gestorven aan de gevolgen van een coronabesmetting. Het aantal overledenen is gestegen naar 652. Er zijn op de tweede dag van juli al drie personen overleden.

Er zijn momenteel 58 mensen in het hospitaal opgenomen, terwijl 25 pati├źnten op de Intensive Care Unit worden verpleegd.

Verder zijn er 37 nieuwe besmettingen geregistreerd, het resultaat na 135 keer testen. 98 personen werden negatief getest. Momenteel zijn er 646 geïnfecteerden in isolatie.

Er zijn 59 mensen genezen verklaard. In totaal zijn 25.439 burgers positief getest en 21.829 anderen hersteld.

Delta-variant
Het eerste geval van de zeer besmettelijke delta-variant van het coronavirus is in Suriname vastgesteld. In Suriname is in de laatste golf van coronagevallen vooral de Manaus-variant verantwoordelijk geweest.

De delta-variant van het coronavirus is op dit moment de besmettelijkste variant in de wereld en is reeds in meer dan 131 landen vastgesteld. Deze COVID-19-variant heeft de overhand in zowel Nederland als de Verenigde Staten.

Dit eerste Surinaamse geval betreft een zevenjarig kind dat op 9 juli van vakantie terug was gekomen uit Nederland. De vader was in Nederland ziek geweest en was daar positief getest. Drie dagen na aankomst in Suriname vertoonde het kind klachten en werd onderzocht.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait