Voetbaltrainer krijgt twee jaar celstraf voor ontucht

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

2 Augustus 2021 19:15

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Ricardo Oehlers, ex-trainer van de vrouwenvoetbalvereniging Super Rich Dignity (SRD), gaat in hoger beroep. Hij werd maandag veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, wegens ontucht met een veertienjarige voetbalster. Rechter Maureen Dayala legde hem als 'bijzondere straf' op dat hij nooit meer als jeugdcoach mag functioneren.

Net als officier van justitie Shanta Mahadew vindt Dayala dat er wettig en overtuigend is bewezen dat Oehlers tussen 2017 en 2018 meerdere malen seks heeft gehad met één van zijn pupillen. Het meisje was toen veertien jaar. Oehlers heeft vanaf zijn aanhouding steeds ontkend schuldig te zijn aan ontucht.

Als verdachte heeft hij ongeveer tien maanden in voorarrest gezeten wat betekent dat hij weer de gevangenis in moet. Echter, de rechter heeft niet gezegd wanneer Oehlers weer gevangen moet worden genomen. De veroordeelde hoorde kalm het vonnis aan en zei naderhand tegen de Ware Tijd dat hij in hoger beroep gaat.

De zaak kwam aan het rollen toen familieleden van het slachtoffer intieme chatberichten tussen haar en de trainer ontdekten. Nadat de politie op 8 februari 2018 werd ingeschakeld, meldde Oehlers zich ruim drie weken later aan, waarna hij werd aangehouden.

Deze zaak heeft de gemoederen flink beziggehouden. Los van het geval zelf, ergerden zowel voor- als tegenstanders zich over de lange duur van de zedenzaak. In februari en maart dit jaar organiseeerde Maggie Schmeitz, activist voor seksuele rechten, stil protest daartegen. Daarna volgde er een tegenprotest van 'voetbalvrienden' van Oehlers.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel