Deltavariant in Suriname

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Een zevenjarig meisje dat op 9 juli uit Nederland terugkeerde naar Suriname is besmet met de deltavariant van het coronavirus. Haar vader was in Nederland positief getest op Covid-19. Drie dagen na terugkeer kreeg het meisje klachten en werd ze onderzocht. Uit onderzoek blijkt ze de deltavariant te hebben.

De andere familieleden van het kind zijn volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS) ook onderzocht. Geen van hen bleek te zijn besmet. "Er zijn dus geen tekenen van verdere besmetting. Door goede isolatie en quarantaine van de huisgenoten en contacten is het dus bij deze patiƫnt gebleven", beweert de CDS.

Met de aanwezigheid van de deltavariant in Suriname, is het volgens het ministerie van Volksgezondheid nu ten zeerste aangeraden om zich te vaccineren en te houden aan alle preventieve maatregelen. Zo kan de ernstige ziekte worden voorkomen en de verspreiding worden tegengegaan.

De deltavariant is de besmettelijkste van het coronavirus. Ze geeft aan dat deze in ruim 131 landen is en de overhand heeft in zowel Nederland als de Verenigde Staten, waar het land normale vliegverbinding mee heeft.

In Suriname kan alleen worden vastgesteld dat iemand wel of geen corona heeft. Om na te gaan om welke variant van het virus het specifiek gaat is er speciaal onderzoek nodig. Het Nederlandse laboratorium van de Erasmus Universiteit in Rotterdam doet dat gratis voor Suriname.

Zaterdag worden er samples verstuurd die tussen 11 juli en deze week zijn genomen. De samples worden geselecteerd volgens WHO-criteria met extra aandacht voor gevallen die net uit het buitenland komen, ernstig zieken, volledig gevaccineerden of ernstig zieke kinderen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait