Gedeeld goud, mooiste moment Tokio 2020

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Mutaz Barshim en GianmarcoTamberi na de beslissing om de gouden medaille te delen. (Foto: Reuters) next


De wereld keek vol ontzag toe hoe Mutaz Barshim uit Qatar en Gianmarco Tamberi uit Italië in een mum van tijd besloten om het ??Olympisch goud te delen bij het hoogspringen bij de mannen op de Spelen van zondag in Tokio. Beide hoogspringers waren perfect totdat de lat werd gelegd op de olympische recordhoogte van 2,39 m.

Ze misten elk drie keer en in plaats van naar een barrage te gaan, besloten ze het goud te delen.

"Ik weet zeker dat ik dat goud verdien voor de prestatie die ik heb geleverd. Hij deed hetzelfde, dus ik weet dat hij dat goud verdiende", zei Barshim. "Dit gaat verder dan sport. Dit is de boodschap die we overbrengen aan de jonge generatie."

New York Times-sportschrijver Jeff Pearlman merkte op: "Ik ben absoluut verliefd op dit moment. Kunnen we dit AUB bottelen en overal verspreiden? De goedheid. De liefde. De mensheid. Alsjeblieft", schreef hij op Twitter.

"Mijn twee nieuwe favoriete atleten: @mutazbarshim en @gianmarcotamber #Olympics2021", schreef hij in een ander Twitter-bericht.

Nadat ze besloten hadden, sloeg Tamberi Barshims hand en sprong om hem te omhelzen. "Delen met een vriend is nog mooier", zei Tamberi. "Het was gewoon magisch."

Na de overwinning ging Barshim naar zijn Twitter-account en schreef: "Wat is beter dan één goud? TWEE !! #tokio2020”.

Het iconische moment werd vastgelegd op video en werd op grote schaal gedeeld op sociale media, waarbij sommigen het beschreven als het "beste moment van Tokyo 2020".

Sportverslaggever Ben Steiner schreef op Twitter: "Tranen, knuffels en vreugde bij het hoogspringen bij de mannen. Dat is het mooiste moment van Tokyo 2020.”

Auteur Andrew Fidel Fernando zei dat dit tot nu toe zijn favoriete moment van de Olympische Spelen was. "Eén blik, geen woorden uitgewisseld, ze weten dat ze het delen", schreef hij op Twitter.

Een andere Twitter-gebruiker zei dat het "glorieuze en gouden moment" een "geweldig voorbeeld van sportiviteit" was. Anderen zeiden dat het besluit niet kan worden overtroffen door een "hogere" sprong.

"Accepteren om het goud te delen en elkaar aan te moedigen tijdens het concurreren. Je kunt dat niet verslaan, meer winnen of hoger springen. Goed gedaan allebei", schreef Khaled Mughesib.

Sommigen noemden Barshim een ??'echte Olympiër' omdat hij aanbood de gouden medaille te delen.

"Grote mate van #vriendschap en #respect getoond van #Barshim. Geweldig gebaar en een echte #Olympiër”, schreef een gebruiker.

Een ander zei dat hij dacht dat Barshim een ??kanshebber zou moeten zijn voor de Nobelprijs voor de Vrede omdat hij aanbood om de gouden medaille met Tamberi te delen.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait