DP World Paramaribo organiseert eerste Environmental Engineering Contest

Shoeket logo

Bron: Waterkant

31 Juli 2021 09:00

Voor mij lezen

Als onderdeel van een wereldwijde logistieke keten maakt DP World Paramaribo slimmere handel mogelijk om een betere toekomst voor een ieder te creëren. Middels een sustainability & impact programma genaamd ‘Our World, Our Future’ tracht DP World Paramaribo duurzaamheid en impact op de mensen, gemeenschappen en het milieu waarin ze actief is voorop te stellen.

In dit kader organiseerde DP World Paramaribo de environmental engineering contest waarbij gedurende de maand mei en juni een oproep is gedaan aan de Surinaamse jeugd om middels de indiening van een milieu-verbeterplan een bijdrage te leveren om ons milieu te beschermen.

Totaal hebben 150 jeugdigen gehoor gegeven aan de oproep en zich geregistreerd voor de eerste DP World Paramaribo Environmental Engineering Contest. Uit de ingezonden projecten zijn negen (9) finalisten in de leeftijdscategorieen 12-15 jaar, 16-20 jaar en 21-25 jaar uitgenodigd om op 30 juli 2021 hun plan te presenteren aan een professioneel samengestelde jury.

Deze bestaat uit prof. Naipal (rehabilitatieproject te Weg naar Zee), dhr. Glenn Ramdjan (Stichting Suresur), mej. Kelsey Tsie Chun Sioe ( Safety, Environmental & Quality officer- HSSEQ department DP World Paramaribo) en dhr. Wensely Gesrooh ( Maintenance Crane Supervisor- Engineering department DP World Paramaribo). De beoordeling vond plaatst op basis van presentatietechniek, innovatie, impact & utiliteit en de duurzaamheid.

De winnaars uit de verschillende leeftijd categorieën zijn geworden:

Leeftijdcategorie: 12-15 jaar: Keisha Wong

leeftijdscategorie 16-20 jaar: Groep Green Power (Kayleigh Becker en Poedja Kalpoe)

Leeftijdscategorie 21-25 jaar: Shereen Martodrono

De winnaars zijn allen in aanmerking gekomen voor een geldbedrag en hun verbeterprojecten zullen aangeboden worden aan milieu-organisaties om de haalbaarheid te meten en implementatiemogelijkheden na te gaan.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel