Protesterende vakbondsleiders: Volk kan niet meer inleveren

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Vakbondsleiders die drie dagen geprotesteerd hebben bij het Oud Vlaggenplein tegenover De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers) next


Een aantal vakbondsleiders heeft drie dagen op het Oude Vlaggenplein geprotesteerd tegen het beleid van de regering. De groep gaat in het weekend evalueren. “We hebben de regering getoond dat er iets leeft onder het volk,” zegt David Bakker, de trekker van de actie, in gesprek met Starnieuws. “Het volk kan niet meer inleveren. Of het Plein groen blijft van het gras of zwart van de mensen, dat is voor ons een weet, de rest moet het nog uitvinden.”

15 vakbondsleiders en enkele van hun bestuursleden stellen dat het land onleefbaar geworden is. Prijzen voor goederen en diensten stijgen terwijl de regering maatregelen treft om nog meer geld bij het volk te halen, geven ze aan. “Dan wordt er een wet aangenomen om de belastingen te verhogen terwijl het volk dood gaat,” haalt Bakker aan. “Wij zijn niet langer bereid om nog meer in te leveren. Het moet stoppen. Het volk heeft het niet. Ga het geld halen waar het is. Wij willen een leefbaar land voor iedereen.”

Vakbondsleider Lloyd Pool (Academisch Ziekenhuis Paramaribo) merkt op dat het niet tot een massademonstratie hoeft te komen. “Ik hoop dat de regering nu al begint te luisteren in plaats van te wachten tot het volk massaal op straat komt,” geeft hij aan. “Ik denk niet dat de regering dat wil.” Penningmeester Vanessa Sacco van de bond bij Academisch Ziekenhuis, benadrukt dat de actie niet alleen bedoeld was voor mensen die lid zijn van een bond. “Ik hoop dat het hele volk inziet dat wij niet hebben geschroomd om het voortouw te nemen,” merkt ze op. “Ik hoop dat ze zich ook massaal opgeven als het nodig is. Gelet op de situatie die er is ontstaan, is het nu echt de tijd om op te staan.”

De groep vakbondsleiders gaan in het weekend de volgende strategieën bespreken. Wat de volgende stappen zijn, geeft Bakker niet prijs. De samenleving wordt wel op tijd gemeld, deelt hij mee. Maandag wordt er in elk geval niet geprotesteerd. Hij drukt de samenleving op het hart om ook haar stem te laten horen als het zover mocht komen. “Op Facebook klagen hoe slecht het gaat, daar bereik je niets mee. Hou daarmee op. Kom hier je stem laten gelden!” 
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait