Scholen binnenland beginnen weer met de lessen

Leerkrachten op vertrek naar het binnenland. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

31 Juli 2021 00:04

Voor mij lezen

Het is de bedoeling dat de scholen in het binnenland maandag weer opengaan. Echter kunnen OS Goninikrikimofo en de school te Loka Loka hun deuren niet openen, omdat zij het zwaarst waren getroffen tijdens de zware regenbuien van de afgelopen maanden. Onderwijsgevenden die in het binnenland werken vertrekken naar hun standplaats. De eerste groep is donderdag vertrokken naar het Boven-Surinamegebied.

Voor het vertrek van de leerkrachten is er een schema opgemaakt en aan de hand daarvan vertrekken de onderwijsgevenden naar de gebieden, zegt waarnemend onderdirecteur Technische Diensten op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Dorothy Hoever, in gesprek met Suriname Herald. De onderwijzers van OS Goninikrikimofo en Loka Loka zullen nog in Paramaribo vertoeven, omdat de scholen en hun woningen schade hebben opgelopen door het water en nog niet zijn schoongemaakt.

De leerkrachten zouden eerder vertrekken, maar omdat ze nog geen salaris hadden ontvangen en daardoor geen inkopen konden doen zijn ze langer in de stad gebleven. “Het reizen naar het binnenland is enerverend en de leerkrachten gaan voor een lange tijd weg. We hebben daarom de periode van vertrek verlengd tot zaterdag. Eenieder moet zondag al op zijn standplaats zijn. Ze kunnen op deze manier uitrusten om maandag fris te starten met de school," zegt Hoever.

De scholen in het binnenland zullen niet gesloten blijven, omdat het onderwijs op twee andere scholen nog niet kan starten. "De scholen moeten weer normaal beginnen. We hebben hulp ingeroepen van Openbaar Groen om een bijdrage te leveren aan de schoonmaak. Ook de ouders hebben aangegeven een bijdrage te zullen leveren om de scholen schoon te krijgen. Vanuit het ministerie zullen er schoonmaakmiddelen beschikbaar gesteld worden," geeft Hoever aan.

De onderdirecteur geeft verder aan dat het ministerie ook de hulp van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) zal inroepen. Het gaat om de grote schade die door het water is aangericht.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel