Verzender postpakket in de kraag gevat

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

30 Juli 2021 22:54

Voor mij lezen

De 37-jarige postpakketverzender Perkash K. is op 21 juli door politieambtenaren van de afdeling Narcoticabrigade aan de Mangolaan in de kraag gevat. Deze verdachte heeft in de maanden juni en juli van het lopend jaar in totaal drie postpakketten ter verzending naar het buitenland aangeboden bij een van de postbedrijven in Paramaribo.

Tijdens controle door de douanerecherche werd er in het eerste postpakket van 23 juni 2020 milliliter vloeibare cocaïne aangetroffen. In de twee overige postpakketten die op 26 juni en 3 juli ter verzending waren aangeboden, zijn respectievelijk 335 gram om 2.134 gram cocaïne in vaste vorm aangetroffen. Het verderfelijk spul was verwerkt in levensmiddelen.

Zowel de postpakketten en de drug werden door de douanerecherche in beslag genomen en vervolgens overgedragen aan de afdeling Narcoticabrigade. De postverzender had alle drie keren een vals adres opgegeven. Na bekomen en uitgewerkte informatie werd de man door medewerkers van de Narcoticabrigade opgespoord en aangehouden.

Perkash heeft toegegeven het strafbare feit te hebben gepleegd. Hij zou in opdracht van een buitenlander de postpakketten ter verzending hebben aangeboden en kreeg per keer SRD 200 hiervoor.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte Perkash door de politie in verzekering gesteld.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel