OM dagvaart tien verdachten in zaak houtuitvoer

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous next


Het Openbaar Ministerie heeft de tien verdachten, die zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de grootschalige illegale uitvoer van hout, gedagvaard om zich op 13 augustus voor de rechter te verantwoorden. Een van de advocaten, Maureen Nibte, zegt dat haar cliënten een lijvige dagvaarding van 18 pagina’s hebben ontvangen.
 
De rechter-commissaris (rc) had eerder deze maand de laatste keer bewaring verleend aan de tien verdachten. Dit hield in dat het Openbaar Ministerie de verdachten binnen dertig dagen moest dagvaarden wat inmiddels ook is gebeurd.

Nibte en haar collega Chandra Algoe hadden toen afzonderlijk gevraagd om de verlenging van de bewaring te weigeren. Zij verzochten de rc dat indien toch bewaring wordt verleend, dit de laatste keer te verlenen. De rc heeft positief beslist.

In deze zaak zijn in detentie de inklaarder, medewerker van de inklaarder, vier douaniers, een exporteur en drie medewerkers van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht. 100 containers hout zijn recent ontdekt door de Vliegende Brigade op de Jules Sedney Haven. Deze waren reeds verzegeld voor uitvoer. Er is daarbij grootschalige illegale uitvoer van dit product voorkomen.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait