Quota Suriname nu Rotaryclub

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

28 Juli 2021 20:04

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Quota Suriname, dat voorheen viel onder Quota International, is in zijn geheel toegetreden tot de Rotary Internationaal. De serviceclub heet daarom voortaan Rotary Club of Paramaribo Quota, kortweg Rotary Quota. President Daniëlle Herkul verzekert dat de club onverminderd de weg van service zal blijven volgen. "Still here to serve, Serve to change Lives!"

Nadat Quota International in 2020 werd opgeheven, begon Quota Suriname aan een doorstarttraject hoe het servicewerk voort te zetten. Omdat de aansluiting bij een internationale organisatie een belangrijk criterium was, werden ook internationale serviceclubs onder de loep genomen.

Tijdens de negen maanden van "diepgaand onderzoek" zijn er intern meerdere enquêtes uitgevoerd en zijn clubdoelen afgezet tegen die van andere clubs. Er zijn meerdere beleidsdagen georganiseerd, waarbij het steeds ging om de centrale vraag: "Op welke wijze kunnen de doelgroepen van Quota Suriname op dezelfde wijze geholpen worden?"

Uiteindelijk viel de keus op Rotary Suriname, waarvan Quota de vierde serviceclub wordt. Rotary Club of Paramaribo Residence onder leiding van Margriet van Dijk-Nouh Chaia en Rotary Club of Paramaribo Central met aan het hoofd Shirley Sowma-Sumter werden respectievelijk de main en co-sponsorclub.

De officiële toetreding van Quota Suriname tot Rotary was al op 7 juni met onder meer de toekenning van de formele nieuwe naam. Vanwege de strenge Covid-19-maatregelen werd de Charter Celebration van vrijdag volledig virtueel gehouden in de vorm van een webinar. Het woord werd gevoerd door onder anderen Peter Kyle, Rotary International Director, Sonya Alleyne, Governor Rotary District 7030. De inductieceremonie werd uitgevoerd door Immediate Past District Governor Lisle Chase.

Rotary Quota werd geroemd vanwege de professionaliteit van zowel de leden als de manier waarop activiteiten worden uitgevoerd en het trackrecord. Ook passeerden de activiteiten voor de doelgroepen de revue. Quota Suriname kan bogen op een ervaring van ruim 24 jaar. In die tijdspanne is er voor meer dan 938.000 US dollar uitgegeven aan kleine en grote projecten. De bekendste fundraisingsactiviteit is de Quota Men Cook-Out die tot en met 2019 jaarlijks ongeveer vijfduizend bezoekers op de been bracht.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel