Oorden in Para moeten opnieuw goedkeuring aanvragen

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Recreatieoorden in district Para moeten opnieuw een vergunning aanvragen. Pas na goedkeuring kunnen deze oorden opereren. next


Er is een nieuwe toestemming nodig van het districtscommissariaat Para om als openbare of privé recreatieoord te kunnen functioneren. Alle geldige toestemmingen van de recreatieoorden vervallen op 14 augustus 2021. Het commissariaat stelt de oorden in de gelegenheid om tot en met vrijdag 7 augustus een nieuwe toestemming aan te vragen. Dit geldt nu ook voor de privéoorden met een badplaats.

Na aanvraag gaan de recreatieoorden door een traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden, die de veiligheid en hygiëne van bezoekers kunnen waarborgen. De verschillende veiligheidsdiensten; brandweer, politie, bestuursdienst, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en de Maritieme Autoriteit Suriname zullen de oorden aandoen om richtlijnen te geven voor veiligheid en hygiëne.

Volgens het Outbreak Management Team mogen de oorden sinds 24 juli 2021, onder covid-protocollen, hun deuren weer openen. De Covid-brigade van het Korps Politie Suriname en de bestuursdienst, zullen controle uitoefenen op de naleving van deze protocollen. Er zullen voorlopig geen vergunningen worden verstrekt voor openbare vermakelijkheden op de oorden.

Per 14 augustus 2021 wordt een lijst gepubliceerd van de goedgekeurde oorden. De aanwezigheid van getrainde en geüniformeerde lifeguards en een bemande EHBO-post is een verplichting op elk oord. In alle kreken en badplaatsen moeten dieptelatten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is en hygiënisch verantwoorde voorzieningen. Wie niet over een toestemming en goedkeuring beschikt, mag geen bezoekers ontvangen, meldt het districtscommissariaat.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait