Achterstand overmaken collegegeld studenten in Cuba

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Assembleelid Genevievre Jordan vraagt de regering duidelijkheid over de situatie van de Surinaamse studenten in Cuba. next


Assembleelid Genevievre Jordan (ABOP) vroeg dinsdag in De Nationale Assemblee de aandacht voor de situatie van de Surinaamse studenten in Cuba. Zij wilde van de regering duidelijkheid. In Cuba heerst er onrust. Er zou een tekort zijn aan voedsel. Hoewel het om een interne aangelegenheid gaat van Cuba, zal de situatie volgens haar invloed hebben op de Surinaamse studenten. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en minister Armand Achaibersing van Financiƫn & Planning hebben aangegeven dat er naar oplossingen gezocht worden.

Er is een achterstand voor betalen van collegegelden omdat overmakingen naar Cuba door de overheid heel moeilijk gaan. Achaibersing deelde mee dat nagegaan wordt om via China het geld over te maken. Jordan merkte op dat er verschillende groepen studenten in Cuba zijn. De vicepresident is een groep tegemoet gekomen en geeft financiƫle ondersteuning. Ook Ann Sadie (NDP) wees er op dat het voor ouders heel moeilijk is om collegegelden te betalen. Ook de koers is behoorlijk de lucht ingegaan. Zij drong ook aan op een oplossing.

Brunswijk deelde mee dat hij voor 21 studenten US$ 500 per maand betaald voor appartementen en voeding. Dat is gegarandeerd. Nu heeft de Raad van Ministers goedgekeurd dat het collegegeld ook betaald zal worden. Enkele studenten moeten examen maken, maar zolang de collegegelden niet betaald zijn, kunnen ze niet verder. Er zal alle moeite gedaan worden om de zaak in orde te maken, zei de vp en vroeg de minister om zich in te zetten ervoor dat de gelden worden overgemaakt. Achaibersing benadrukte dat de studenten niet in de steek gelaten zullen worden.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait