Ontwikkelingsprogramma volleybal slaat aan

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Augusto Sabbatini is ingenomen met de verrichtingen van de nationale seniorenvolleybalselectie. De internationale coach brengt al anderhalve maand de geselecteerden technische en tactische vaardigheden bij. "Het had beter gekund. We hebben door de pandemie wat moeilijkheden ondervonden", vertelt de Braziliaan.

Hij heeft begin van de maand de trainingen voor korte tijd onderbroken nadat Chikel van der Boom positief testte op Covid-19. "Alles gaat verder goed. We werken heel hard aan het fysieke, technische en tactische."

Belangrijk voor hem is dat hij, het bestuur van de Surinaamse Volleybalbond en de spelers aan hetzelfde doel werken. Hij moet het nationaal seniorenteam voorbereiden op de Continental Cup, die in augustus in Mexico wordt gehouden.

Zijn missie eindigt op 31 augustus, waarna hij 4 september vertrekt om elders zijn krachten te geven. De Braziliaan voelt zich thuis in Suriname. Zeven jaar terug was hij al in het land. "Het is altijd een eer om naar plaatsen te gaan die ons goed behandelen. Naar Suriname wil ik altijd terugkomen."

Sabbatini, die vorige maand arriveerde en op 13 juni zijn eerste training draaide, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de Braziliaanse ambassadeur Raphael Azeredo en minister-counselor Maria Rita Fontes Faria. Hij lichtte hen in over het doel van zijn verblijf.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait