MZ strijdt tegen misinformatie over Covid-19

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous next


De Medische Zending (MZ) werkt aan het vergroten van de vaccinatiebereidheid van binnenlandbewoners. Voor dit doel is er in de afgelopen periode gereisd naar nederzettingen van Marrons en Inheemsen in Frans-Guyana om de traditionele gezagsdragers en hun gemeenschappen aldaar te betrekken bij de strijd tegen het Covid-19-virus.

De missie was op uitnodiging van de directeur van de Centre Hospitalier de l’Ouest Guyanais, Didier Guidoni, en de vaccinatiecoördinator in Saint Laurent, Fredrik Terlutter. De Grand Conseil Coutumier, de overkoepelende organisatie voor Inheemsen en Marrons in Frans-Guyana was ook betrokken bij de operatie. Zowel het traditionele gezag als de bewoners zijn in onder andere het Aucaans en Saramaccaans geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom het virus en de verschillende vaccins die beschikbaar zijn in Frans-Guyana en Suriname. 

Frans-Guyana had hulp nodig van professionals die de taal spreken en bekend zijn met het verzorgingsgebied en haar bijzonderheden. Ook in Frans-Guyana worden gezondheidsautoriteiten geconfronteerd met een lage vaccin bereidheid, zegt de MZ. Dit komt door misinformatie over het virus en de werking van vaccins.

De MZ is van mening dat er samengewerkt moet worden om deze misinformatie te lijf te gaan en zet haar expertise in om ook in de grensgebieden de doelgroepen te informeren. De samenwerking zal in de toekomst in samenspraak met de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) worden voortgezet.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait