SWM-directeur: “Verhoogde watertarieven zijn betaalbaar”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De gemeenschap hoeft niet te vrezen, want de aangepaste watertarieven zijn betaalbaar. Dit zegt de directeur van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM), Marlon Oosterling in gesprek met Suriname Herald. Het waterleidingbedrijf is genoodzaakt om tot deze stap over gaan vanwege de unificatiekoers. De maatschappij hanteerde een koers van SRD 7.52 voor de US-dollar en die is al achterhaald. Er wordt nu een koers van SRD 21 voor de dollar gehanteerd.

Om water te maken betaalt het bedrijf SRD 18 per kuub en het wordt verkocht voor SRD 2. Deze prijs is niet meer van deze tijd, haalt Oosterling aan. “De watertarieven van het bedrijf zijn heel laag en ik denk dat de samenleving de nieuwe tarieven wel zal kunnen betalen, wanneer die doorgevoerd worden.”

Als er geen aanpassing van de prijzen plaatsvindt, kan er geen onderhoud worden gedaan. De prijzen van de waterleidingbuizen zijn enorm gestegen. Ook de schelpen en de chloor worden in het buitenland gekocht. De SWM is voor honderd procent een importbedrijf. “We zijn genoodzaakt om de prijzen aan te passen. We hebben de voorstellen al gedaan en die liggen op het bord van de regering. Het is nu des regering om de prijzen verder te bepalen," geeft SWM-topman aan.

De gemeenschap krijgt maandelijks een rekening aangeboden voor de hoeveelheid water die zij heeft verbruikt. Om de minderdraagkrachtigen tegemoet te komen, is er een tarievenstelsel ontwikkeld, waarbij de normale aansluitingen iets lagere tarieven zullen betalen. Huisaansluitingen met een zwembad, commerciële- en openbare aansluitingen zullen iets meer betalen.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait