Dode bij schietincident Julianastraat

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 Juli 2021 21:42

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Aan de Julianastraat is Gery de Jesus (29), vermoedelijk van Dominicaanse afkomst, doodgeschoten. In verband met het onderzoek zijn twee mannen aangehouden die vermoedelijk betrokken waren bij het schietincident.

De Ware Tijd verneemt dat de twee verdachten kort vóór het incident heen en weer in een grijze wagen reden voorbij de monteurzaak, waar De Jesus werkzaam was. Daarbij maakten de mannen opnames van het bedrijf.

De Jesus en zijn werkgever hadden dat door en zetten op gegeven de achtervolging in. Ze zagen de auto geparkeerd bij de Julianastraat dicht bij de Koninginnestraat. De Jesus en zijn baas liepen naar het voertuig om rekenschap te vragen.

De werkgever keerde na een woordenwisseling terug naar zijn wagen en hoorde plotseling een schot. Hij zag zijn arbeider met moeite in de richting van de auto lopen, voordat hij neerzeeg op het wegdek, waarna hij kwam te overlijden. De Jesus had een schotwond in de borststreek.

De twee mannen reden hard weg, maar konden kort daarna door de politie in de kraag worden gevat. Ze werden vervolgens naar het politiebureau overgebracht. Het lichaam is voor obductie in beslag genomen. De zaak is overgedragen aan Kapitale Delicten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel