Labbetalingen duur voor seniorenburgers

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De contante betaling voor laboratoriumdiensten stuit seniorenburgers tegen de borst. Zij hebben hun beklag gedaan bij de organisatie Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). Een gepensioneerde moest voor een cholesterol- en hoge bloeddruk onderzoek SRD 490 betalen. Dit is aan de hoge kant, zegt de waarnemend BBGO-voorzitter Roy Sporkslede.

Weer een andere seniorenburger moest SRD 600 betalen. Sporkslede vindt de bedragen aan de hoge kant. Hij zegt dat BBGO een schrijven zal richten aan de verzekeringsmaatschappijen en de organisaties die laboratoriumdiensten aanbieden. Hij zegt dat seniorenburgers heel vaak gebruikmaken van zulke diensten. De organisatie pleit voor een deelbetaling.

Vanwege de stijgende prijzen vragen de organisaties vanaf begin deze week contante betaling. Echter betreurt De Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (Survam) het dat de laboratoria Mylab, Health Control en Medilab vanaf maandag contante betaling vragen voor laboratoriumdiensten. Survam geeft aan dat tot op heden er geen overeenstemming is bereikt met de laboratoria over het traject om te komen tot acceptabele onderbouwde tarieven voor laboratoriumverrichtingen.

Survam en het SZF betreuren wat zij noemen een onmaatschappelijke opstelling en zullen er alles aan doen om het ongerief voor verzekerden tot een minimum te beperken. Bij de laboratoria van de ziekenhuizen vindt er geen betaling plaats, terwijl bij de overige laboratoria geldt dat indien personen hebben betaald, restitutie plaatsvindt volgens het geldende overeengekomen tarief.

Naomi Hoever

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait