Na een week actie nog geen geld voor NVB bus- en boothouders

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Leden van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) die diensten leveren aan het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) hebben nog geen geld van de overheid ontvangen. De samenleving kan al een week geen gebruikmaken van de boten en bussen. Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS, wacht nog steeds op een reactie van de overheid voor uitbetaling. Zolang er geen geld is overgemaakt, zullen de bussen in de garages blijven en de boten aan de ketting worden gehouden.

"Tot op dit moment heeft de storting nog niet plaatsgevonden," zegt Woon in gesprek met Suriname Herald. De bus- en de boothouders hebben vanaf mei geen geld ontvangen. De regering komt de gemaakte afspraken met de OBS niet na. De reguliere betalingen hebben ook nog niet plaatsgevonden. Ook de bussen die het verplegend personeel vervoeren zullen hun diensten staken. Deze groep heeft vanaf november geen geld ontvangen en dat is niet menselijk, klaagt Woon.

Hij vindt dat de overheid de OBS niet serieus neemt. “Waarom moeten we elke keer eerst klagen en dan pas gaan we ontvangen, terwijl er een contract is getekend hoe de betaling geschiedt. De betaling vindt een maand na de geleverde diensten plaats,” legt Woon uit.

"We doen dit niet om mensen te pesten, maar we hebben geen andere keus. De brandstofprijs is omhooggegaan en dat kost ons veel. We moeten zelf voorschieten en we hebben geen geld meer om dat te doen. Wanneer beide zaken gestort zijn, zullen we zien wat er verder zal gebeuren," laat Woon weten.

Zowel de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana, als NVB-directeur Fariyal Renfurm, waren niet bereikbaar voor een reactie.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait