Vrijspraak voor 4 politiemannen in smokkel 6 kilo drugs

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous next


Rechter Maureen Dayala heeft woensdag zeven van de dertien verdachten vrijgesproken van de smokkel van ongeveer zes kilo cocaïne op 7 maart 2020 in een lijnvliegtuig. Daartoe behoren ook de vier politiemannen Diego W., Marciano P., Max A. en Raynel D.
 
Hoewel zij sterke vermoedens heeft, kwam zij niet tot het wettig en overtuigend bewijs. De politiemannen ontkenden vanaf het prille begin betrokkenheid bij deze zaak. Uit het onderzoek op de zitting en de camerabeelden is niet gebleken dat de agenten enige betrokkenheid hebben gehad bij de drugssmokkel. De overige verdachten die zijn vrijgesproken zijn Miquel M., Clifford M. en Romano D. Advocaat Maureen Nibte zegt aan Starnieuws dat twee van haar cliënten Clifford M. en Romano D. zijn vrijgesproken en Virgil S. en Melvin S. zijn veroordeeld. Zij had in haar pleidooi vrijspraak gevraagd voor Romano D. en Clifford M., omdat deze verdachten niets weten over de drugsuitvoer.  Diego W. kreeg rechtsbijstand van raadsman Hedley Derby en Marciano P. van advocaat Murwin Dubois. Er zijn ook verdachten die rechtsbijstand kregen van advocaten Shanti Mangre, Raoul Lobo, Arjan Ramlakhan en Benito Pick.
 
Virgil S., die bekende dat hij de drugs in het vliegtuig had verstopt, is evenals Glenn L. gevonnist tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 3.000, te vervangen door drie maanden hechtenis. Virgil S. verklaarde dat Jietinderpersad J., die gevonnist is tot vier jaar celstraf en een boete van SRD 4000, subsidiair vier maanden hechtenis, hem had gezegd de drugs te plaatsen.

Ook zijn veroordeeld Frits A. en Melvin S. Zij zijn gevonnist tot twaalf maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar en een boete van SRD 2.000, te vervangen door twee maanden hechtenis. Marchel D. is veroordeeld tot twaalf maanden celstraf waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar en een boete van SRD 2000, te vervangen door twee maanden hechtenis.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait