Brokopondo krijgt straatverlichting

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

In het district Brokopondo zullen 1190 straatlampen worden geplaatst en 50 stand-alone lichtsystemen geïnstalleerd worden, die op zonne-energie werken. Op 15 juli is door de Stichting Rosebel Community Fund (RCF) en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) het startsein gegeven voor de straatverlichting. Met het plaatsen van de eerste straatlampen in het dorp Nieuw Koffiekamp, hebben RCF, NH en diens werkarmen in het district Brokopondo een traject ingezet om gezamenlijk toekomstige projecten en initiatieven te helpen ondersteunen.

Het gaat om projecten die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van het district en de bewoners. Dit project heeft een totale waarde van US$ 163.090.63 waarvan een bedrag van US$ 143.115 wordt gefinancierd uit het RCF. De samenwerking met NH houdt in, dat het ministerie zorgt voor de logistieke ondersteuning, materiaal en arbeid, tijdens de uitvoering van het project.

Districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon feliciteerde de gemeenschap van Brokopondo, in het bijzonder Nieuw Koffiekamp, met deze mijlpaal. “Het geeft een goed gevoel dat dit project van start gaat. A project disi musu symboliseer taki wi e kon na krin. Te leti de na wan presi a dungru e gwe. En meki a de taki werkelijk Nieuw Koffiekamp kon ini a krin, meki wi feni a leti. Zowel skin-fasi leki yeye-fasi, bika Brokopondo de in a dungru.”

De dc richtte ook een dankwoord aan de minister van NH en de vertegenwoordigers van Rosebel en RCF. Hij merkte ook op, dat de resultaten van het Social Responsibility beleid van het bedrijf zichtbaar zijn binnen het district.

Volgens RCF-voorzitter Stephanie van Lobbrecht, is het bijdragen aan duurzame projecten een van de basisprincipes van Rosebel. “Dit project zal naar onze mening de veiligheid binnen het district Brokopondo vergroten. Alle gemeenschappen worden voorzien van straatverlichting, en zoals de dc het zei, mag dit symbool staan voor de vooruitgang van Brokopondo."

Van Lobbrecht zei verder dat de lichtpunten die geplaatst zullen worden inderdaad lichtpunten moeten zijn van gemeenschapsontwikkeling, capaciteitsversterking en ondernemerschap. Rosebel staat klaar en is bereid om met alle stakeholders samen te werken.

Minister Abiamofo gaf aan dat elektriciteit een van de prioriteitsgebieden is van de overheid. “Voor de uitvoering van dit project is er een samenwerking aangegaan tussen de EBS en de dienst Elektriciteitsvoorziening, die voornamelijk in het binnenland bezig zijn. Het EBS-netwerk wordt in verschillende gebieden verder uitgebreid, omdat alle Surinamers recht hebben om 1x24 uur voorzien te zijn van elektriciteit,” benadrukte Abiamofo.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait