Actie ‘s Lands Hospitaal wordt mogelijk opgeschort; Ramadhin doet voorstel

Minister Amar Ramadhin. Foto: CDS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

9 Juli 2021 12:14

Voor mij lezen

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft vanmorgen een voorstel gedaan aan de actievoerende personeelsleden van ‘s Lands Hospitaal. De leden van de bond waren vandaag korte tijd op straat om de aandacht van de regering te vragen voor hun eisen aan de directie van het hospitaal.

"Het wachten is nu op de bond. We hebben onderhandeld. Ik heb een voorstel gedaan en dat is door het bestuur van de bond meegenomen naar de algemene leden vergadering. Het wachten is nu op de bond om goedkeuring te geven. Indien het wordt goedgekeurd zal de actie worden opgeheven," zegt minister Ramadhin in gesprek met Suriname Herald.

De bond bij ‘s Lands Hospitaal voert actie omdat de leden ontevreden zijn. Ze eisen dat de onderhandelingen van 2021 met de directie onmiddellijk worden voortgezet.

Het werk is neergelegd tijdens een algemene ledenvergadering omdat het personeel van ’s Lands Hospitaal een afkoopregeling wil. De bond wil verder dat de twk en vervoerstoelagen ook per direct worden uitbetaald.

De directie van ‘s Lands Hospitaal had een kortgeding aangespannen tegen de bond. De kortgedingrechter had beide partijen opgedragen om weer om de tafel te gaan. Ook moest de minister de gelegenheid krijgen om de punten te bestuderen. Bij het hospitaal is er ook sprake van een opnamestop.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel