Pompstations Roy Boedhoe blijven open, EZ bereid te praten

Roy Boedhoe Enterprises heeft laten weten dat het al zijn pompstations openhoudt.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

9 Juli 2021 11:00

Voor mij lezen
loading foto
previous Roy Boedhoe Enterprises heeft laten weten dat het al zijn pompstations openhoudt. next


Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemersschap en Technologische Innovatie is bereid een brugfunctie te vervullen om een oplossing te helpen zoeken voor de kwestie tussen de Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond (SSEB) en de oliemaatschappijen. De SSEB heeft gisteren tijdens een alv besloten in actie te gaan en de pompstations te sluiten. Echter zijn een aantal pompstations normaal open voor het publiek.

Roy Boedhoe van Roy Boedhoe Enterprise garandeert dat landelijk al zijn servicestations normaal openblijven. Het bestuur van de SSEB heeft gisteren gesproken met een bemiddelingsteam dat bestaat uit functionarissen van het ministerie van EZ en van Financien en Planning.

Bondsvoorzitter Guno Castelen zei aan Starnieuws dat er drie zaken zijn waar de leden een oplossing in willen. Ze willen loskoppeling van de winstmarge van de oliemaatschappijen. Zij moeten een winstmarge kunnen vaststellen, zoals die geldt voor de winkels of er moet een aparte winstmarge worden afgesproken die niet gekoppeld is aan die van de oliemaatschappijen. Pomphouders hebben te maken met koersverliezen, omdat er nog gerekend wordt met de oude koersen van SRD 7.52 en SRD 16.30 voor de US$, terwijl de wisselkoers rond de SRD 21, legt Castelen uit.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel