Advocaten: Strafeis seksueel misbruik niet over te nemen

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

9 Juli 2021 06:53

Voor mij lezen
loading foto
previous next


Advocaten Therese Roos en Maureen Nibte vroegen donderdag aan de rechter om de strafeis van 24 maanden waarvan 6 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar, niet over te nemen voor José F. De man wordt verdacht van seksueel misbruik van zijn vijftienjarig nichtje. Het meisje verklaarde dat zij seks kreeg met haar oom, omdat zij een telefoon wilde.
 
“Vaststaat dat de verdachte vanaf het moment van zijn aanhouding tot en met het aanhoren van zijn strafeis consistent heeft ontkend seks met het slachtoffer gehad te hebben. Hij heeft haar nimmer aangeraakt aan haar bil of borsten.” De advocaten vinden dat de beschuldigende vinger niet zonder meer gewezen kan worden naar de verdachte. Zij pleiten dat voorzichtigheid geboden is met bewijsminima bij zedenzaken.

“Wat ook vaststaat is dat de intentie om seks met het slachtoffer te hebben er wel bij de verdachte is geweest daar hij al gauw door had met wie hij te doen had. De verdediging zou zeggen met een jeugdige golddigger.” Nibte en Roos merken op dat de afgelegde verklaringen van het slachtoffer tegenstrijdig zijn. Voor de verdediging staat vast dat het om een slachtoffer gaat die nu al op zo een jonge leeftijd weet hoe mannen te pakken om aan geld en andere spullen te komen zonder dat zij seks met haar hebben. “Indien het meisje geen geld of spullen zou krijgen, zou zij ervoor zorgen dat elke man de bak ingaat”, aldus de advocaten.
 
“Jouw lichaam verkopen om geld en mooie spullen te krijgen van iemand, dat kan niet!”, zei rechter Maytrie Kuldipsingh op een eerdere zitting aan het vijftienjarige meisje. Het meisje vertelde dat de man haar naaktfoto’s had gevraagd die zij heeft verstuurd. Hij wilde voor haar een iPhone kopen. Zij ging mee met hem om seks te hebben in twee verschillende hotels. De verdachte betaalde haar SRD 5.000 om SRD 3.000. Zij mocht ook een telefoon van hem hebben. De oma had de dure telefoon gezien bij het meisje en ondervroeg haar erover. Toen het slachtoffer niet wilde vertellen wie haar het toestel had gegeven, schakelde de oma de politie in. Op die manier kwam deze zaak aan het rollen. Op 22 juli wordt deze zaak vervolgd.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel