Ex-militairen worden ingeënt tegen Covid-19

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Ex-militairen zijn donderdag op het complex van de Stichting Re-integratie Ex-Militairen (SREM) inge├źnt tegen het coronavirus. Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, die aanwezig was bij de start, doet een beroep op anderen uit deze doelgroep zich ook te laten vaccineren. Het prikpunt is speciaal voor hen opgezet.

Volgens de voorlichtingsafdeling van Defensie valt een groot deel van de ex-militairen vanwege hun hoge leeftijd binnen de risicogroep. "A Covid-siki na wan takru siki. Niet eenieder overleeft het. Het laat je naar adem snakken. Met het vaccin hebben we nu een middel, dus no wakti langa. Te veel levens zijn al verloren gegaan en wij willen niemand meer verliezen", aldus Mathoera.

De bewindsvrouw voegde eraan toe toe dat het coronavirus als vijand voor de mens moet worden gezien. De ex-soldaten hadden gedurende hun actieve dienstjaren de taak om te strijden tegen de vijand om zo het land te beschermen, zei ze. "Het is nu tijd dat jullie ook strijd voeren tegen Covid-19."

De bewindvoerder is al geruime tijd bezig personeelsleden aan te moedigen om het vaccinatieprikje te nemen. Ze doet een beroep op eenieder om zich niet te laten afleiden door onjuiste informatie over met name het AstraZeneca-vaccin, dat is goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie en veilig is.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait