T&T willigt hulpverzoek Suriname in

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous next


Suriname heeft hulpgoederen van Trinidad en Tobago ontvangen. Het gaat om noodhulp voor de gebieden die zijn getroffen door wateroverlast en overstromingen door de aanhoudende regen in de afgelopen drie maanden. "Hulpgoederen waren onder meer vuilniszakken, babyvoeding, gezichtsmaskers, lange laarzen, muskietennetten, dekzeilen, kinderbedjes en oplaadbare lampen op batterijen", bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken van Trinidad en Tobago. Hier maakte minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking ook gewag van in De Nationale Assemblee.

Het ministerie zegt dat aanvullende hulpgoederen zoals water, hand desinfecterend middel en watertanks later in de week zullen worden verstrekt en over zee zullen worden vervoerd. De eerste bezending hulpgoederen is dinsdag vervoerd met Caribbean Airlines. Het weersysteem dat de afgelopen dagen door de regio trok, heeft de situatie in Suriname verder verergerd.

De hulp volgt na een hulpverzoek van de Surinaamse regering. Suriname kampt met een derde golf van de Covid-19-pandemie, die zwaarder is dan de voorgaande golven. Alleen al in de maand juni zijn tot nog toe 180 doden gevallen. Daarbovenop komt ook de overstromingsnoodsituatie.

Begin juni waarschuwde het hoofd van de Meteorologische Dienst voor nog meer regen in de komende drie maanden, aangezien het Caribisch gebied dieper in het orkaanseizoen zakt.

Overstromingen in april, mei en juni troffen alle tien districten van Suriname: Paramaribo, Nickerie, Coronie, Saramacca, Commewijne, Wanica, Para, Marowijne, Sipaliwini en Brokopondo. De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC) heeft bevestigd dat ongeveer 10.100 mensen uit 2.020 gezinnen – minstens 8.473 huishoudens – in het hele land zijn getroffen door de overstromingscrisis.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait