AOV-uitbetaling verlaat, seniorenburgers geïrriteerd

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De uitbetaling van AOV-gelden laat deze maand langer op zich wachten dan gepland. Dit is onder andere niet in goede aarde gevallen bij gepensioneerden aangesloten bij de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). In normale situaties wordt de voorziening rond de 17e of 18e van elke maand uitbetaald of gestort.

Volgens waarnemend voorzitter Roy Sporkslede is er een vaste groep, die afhankelijk is van de AOV-gelden. Hij neemt waar omdat BBGO-voorzitter, Renate Wouden, uitlandig is. Bij navraag heeft hij van het hoofd van het AOV-fonds te horen gekregen, dat de verhoging met SRD 250 een rol heeft gespeeld bij de verlate uitbetaling.

Sporkslede kreeg te horen dat de AOV-lijsten waren samengesteld op het bedrag van SRD 750. Op aandringen moest dit worden bijgewerkt naar SRD 1000, waardoor er extra vertraging is opgetreden. Aan de AOV'ers is beloofd dat de gelden niet later dan volgend week op de rekeningen zijn verwerkt. BBGO telt 4500 gepensioneerden uit overheidsdienst. Landelijk maken rond de 60.000 personen gebruik van de AOV-voorziening.

Het staatshoofd beloofde twee weken geleden op een persconferentie dat deze voorziening in juni zal worden opgetrokken van SRD 750 naar SRD 1000. Om zijn woord te houden is de opdracht gegeven om de verwerking opnieuw door te voeren met het verhoogde bedrag.

Naomi Hoever

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait