Welgelegen ontvangt voedselpakketten regering

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - In het ressort Welgelegen heeft het Bureau Eenheid van het kabinet van de president donderdag het startsein gegeven van het uitdelen van noodhulppakketten in Paramaribo. De organisatie trekt daarbij samen met de ressortraads- en districtsraadsleden van het gebied, het Nationaal Leger en andere ondersteunende diensten het veld in.

Na Welgelegen volgen de andere ressorten in Paramaribo. Op de Facebookpagina van de Communicatiedienst Suriname (https://www.facebook.com/communicatiedienstsuriname) zal bekend worden gemaakt welke buurten aan de beurt zijn.

De organisatie zegt dat de noodhulppakketten tot aan huis worden geleverd. Gevraagd wordt dat de mensen thuis blijven en niet op de trucks van het Nationaal Leger afkomen. "De organisatie wil een ordelijk verloop tijdens het uitdelen. Niemand mag zich aan de militaire trucks begeven met daarin de noodhulppakketten. Indien mensen geen gehoor geven aan de instructies zullen er door de militairen maatregelen worden getroffen", luidt de waarschuwing.

Volgens het persbericht van de CDS hebben de mensen zich moeten registreren om in aanmerking te komen voor een noodhulppakket. Controle bij het afgeven van de spullen geschiedt met de identiteitskaart van de persoon, ook al zou die niet thuis zijn. "Indien tijdens de distributie blijkt dat er bij de registratie missers zijn geweest, zullen die goedgemaakt worden door de mensen alsnog te registreren", aldus Bureau Eenheid.

Het project startte op 12 juni in Coronie. Daarna was Nickerie aan de beurt en vervolgens Wanica. Vorige week werd aangegeven dat een team, dat valt onder vicepresident Ronnie Brunswijk, in het binnenland bezig is met de uitvoering. De pakketten worden verstrekt aan burgers die zijn getroffen door wateroverlast of de Covid-19-pandemie en moeite hebben om in hun directe behoefte te voorzien. Dit project wordt volledig ondersteund door de ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Regionale Ontwikkeling en Sport en Defensie.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait