Defensieminister doet beroep op ex-militairen om zich te vaccineren tegen COVID-19

Minister Mathoera van Defensie. Foto: CDS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

24 Juni 2021 14:44

Voor mij lezen

Minister Krishna Mathoera van Defensie doet een beroep op ex-militairen om zich te beschermen tegen het coronavirus door zich te laten vaccineren. De bewindsvrouw bracht donderdagochtend een bezoek aan de Stichting Re-integratie Ex-Militairen (SREM), waar een prikpunt speciaal voor deze groep is opgezet. Een groot deel van de ex-militairen valt vanwege hun hoge leeftijd binnen de risicogroep.

“A COVID siki na wan takru siki. Niet eenieder overleeft het. Het laat je naar adem snakken. Met het vaccin hebben we nu een middel, dus no wakti langa. Te veel levens zijn al verloren gegaan en wij willen niemand meer verliezen”, benadrukte de bewindsvrouw.

Zij voegde eraan toe dat COVID-19 als vijand voor de mens gezien moet worden. De ex-soldaten hadden gedurende hun actieve dienstjaren de taak om te strijden tegen de vijand om zo het land te beschermen. “Het is nu tijd dat jullie ook strijd voeren tegen het COVID-19-virus”, aldus minister Mathoera.

Als bewindvoerder op het ministerie van Defensie is Mathoera al geruime tijd bezig personeelsleden aan te moedigen om het COVID-prikje te nemen. In de komende weken zal zij zich blijven inzetten om militairen te motiveren om zich te laten inenten. De bewindsvrouw doet een beroep op eenieder om zich niet te laten afleiden door onjuiste informatie van derden. Het AstraZeneca-vaccin is goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en is veilig.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel