Wijzigingen in U23-mannenvolleybalselectie

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Chikel van der Boom en Jason Lesperans hebben de plekken ingenomen van Ethan Asimia (besmet met Covid-19) en Dwight Burnett (persoonlijke redenen) in de U23-mannenvolleybalselectie van Suriname. "We hebben bij Asimia disciplinaire maatregelen getroffen, omdat hij niet voorzichtig genoeg is geweest. Hij heeft de groep in gevaar gebracht en dat kunnen wij niet toestaan", verklaart bondscoach Verdy Getrouw het besluit de basisspeler uit de selectie te zetten.

De selectie bereidt zich voor op kwalificatiewedstrijden voor de Pan-Amerikaanse Spelen in de Dominicaanse Republiek (10-17 juli). "We moeten nu iemand anders klaarmaken om basisspeler te worden", klinkt het geërgerd.

Het blijkt dat het qua discipline niet helemaal goed zit. Orlando van Aaron bijvoorbeeld kreeg een ernstige waarschuwing nadat hij vier trainingen miste. "Bij de volgende overtreding ligt hij eruit", waarschuwt Getrouw. "Spelers die er een potje van maken, moeten we een halt toeroepen."

Van Aaron is volgens Getrouw in het binnenland geweest. "En dat is ook af te keuren." De technische leiding heeft de spelers nogmaals op het hart gedrukt zich volledig te focussen op het toernooi.

Brian Arlaud, die leiding geeft aan de technische commissie, zegt dat het naleven van afspraken en vooral dat eenieder buiten het veld preventief te werk gaat, een uitdaging is. "Daar zou je als organisatie op moeten kunnen vertrouwen."

Arlaud benadrukt dat niemand wordt verplicht om zich te vaccineren. "Maar om verantwoordelijk te blijven voor de hele organisatie moet je ergens een streep trekken, omdat we anders niet verder kunnen."

Delegatie: geselecteerden: Isaiah Mijr; Avery Molijn; Duncan Hiwat; Quincy Kruydenhof; Chikel van der Boom; Anferney Schmeltz; Jonovan Wijngaarde; Jason Lesperans; Dean Kasdi; Jamal Alimoenadi; Orlando van Aaron; Diëgo Heijns; staf: Verdy Getrouw; Claudius Straal; Patrick Laing; Lionel Blokland; Saskia Karg; Antonie Manhoef.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait