Circa 50 personeelsleden SLM vertrekken vrijwillig

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Minister Albert Jubithana van TCT. next


Ruim vijftig medewerkers van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) hebben getekend voor vrijwillig vertrek. Dit heeft minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme meegedeeld tijdens de behandeling van de begroting en het Herstelplan in De Nationale Assemblee. De regering heeft besloten om de SLM nog een kans te geven en te redden. Er is een plan gepresenteerd om het bedrijf weer op het juiste spoor te krijgen.

De bewindsman voerde aan dat de SLM goede tijden heeft meegemaakt, maar het bedrijf is uitgehold. Jubithana zei dat hij niet veel informatie kan geven, omdat de regering in een stadium is om de handelingen die gepleegd zijn in het bedrijf te laten onderzoeken. In 2019 was de SLM goed voor ruim US$ 100 miljoen aan omzet. De nieuwe CEO van het bedrijf, Paul de Haan, is intussen begonnen met saneren, deelde de bewindsman het college mee.

De SLM maakt deel uit van de ontwikkeling van de luchtvaartindustrie en er zijn volgens de minister concrete mogelijkheden om het bedrijf weer op spoor te krijgen. Een gerenommeerd instituut is bezig een feasable plan te schrijven, waardoor weer financiers kunnen worden aangetrokken.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait