Gebedshuizen blijven nog gesloten; geen eenduidigheid

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous President Chan Santokhi heeft diverse religieuze organisaties gevraagd naar hun mening over het openstellen van de gebedshuizen. Er is geen eenduidigheid. (Foto: CDS) next


De meeste religieuze organisaties vinden dat hoewel er behoefte is aan het fysiek openstellen van de gebedshuizen, de huidige Covid-situatie dit niet toelaat. President Chan Santokhi heeft gesprekken gevoerd met diverse religieuze leiders. De Vereniging van Volle Evangelie en Pinkster Gemeenten Suriname vindt dat het wel belangrijk is voor de samenleving om de gebedshuizen fysiek te bezoeken en pleitte voor openstelling. 

Woensdag deelden de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) en het Comité Christelijke Kerken (CCK) hun visie hierover, met de president. IRIS heeft gezamenlijk haar standpunt ingenomen over het openstellen van de gebedshuizen, meldt de Communicatiedienst Suriname. Fungerend secretaris van de IRIS, Robbert Bipat, geeft aan dat er wel behoefte is om de gebedshuizen fysiek te bezoeken, echter zal het verantwoord moeten gebeuren, met inachtneming van protocollen die onze gezondheid garanderen. “We willen natuurlijk dat de gebedshuizen opengaan, maar niet onder de huidige situatie met de vele doden en besmettingen”, geeft Bipat aan.

Voor het CCK is het belangrijk om de kerken weer open te stellen voor gebed, zegt Serge Andre, voorganger van de Baptisten gemeente. Maar dan moet wel gekeken worden onder welke omstandigheden dat kan, omdat er veel besmettingen zijn er daardoor ook velen het leven laten. Voorlopig zijn er alleen maar ideeën uitgewisseld omdat de situatie nog risicovol is. "Medische deskundigen in de meeting hebben aangegeven dat de huidige covid-19 varianten veel besmettelijker zijn dan van de eerste twee golven en de leiders willen hun leden geen risico laten lopen door bij elkaar te komen". zegt Andre.

Praeses Desiré Peerwijk van de Evangelische Broedergemeente in Suriname (EBGS) vindt, dat het nog niet de tijd is om de kerken open te doen. “We hebben een stukje verantwoordelijkheid naar onze gemeenteleden toe. Er is aan de president gevraagd om nog even te wachten met het openstellen van de kerken. Als de situatie ten positieve verandert, dan zullen we geleidelijk aan de kerken weer opendoen”, geeft Peerwijk aan. Volgens hem kan er in samenspraak met de geestelijke leiders een standpunt ingenomen worden. “We waarderen het dat de president communiceert met het volk en we hebben hoop dat het zal verbeteren, vooral als mensen zich laten vaccineren”, meent Peerwijk.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait