Indiase ambassadeur neemt afscheid van Suriname

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De ambassadeur van India in Suriname, Mahender Singh Kanyal, zit na bijkans drie jaren aan het einde van zijn diplomatieke missie en heeft officieel afscheid genomen van Suriname. Hij heeft gisteren in besloten kring een afscheidsontmoeting gehad met president Chan Santokhi op het presidentieel paleis. Ambassadeur Kanyal zei na afloop van het afscheidsbezoek dat hij niet het gevoel heeft Suriname te zullen verlaten en het erop lijkt alsof hij pas gister is geland.

“Het was een heerlijk gevoel om in Suriname te mogen werken. We hebben een geweldige tijd gehad en genoten van alle interacties met de verschillende mensen en culturele groepen die in Suriname wonen”, zei Kanyal. In zijn periode zijn verschillende projecten uitgevoerd en diverse MoU’s getekend. Ambassadeur Kanyal heeft genoten van de verschillende culturele activiteiten en heeft bewondering voor hoe de Hindoestaanse gemeenschap de Suriname Dia hier opzetten en het Phagwa feest vieren.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), zei dat de ambassadeur een bijzondere staat van dienst achterlaat. Onder zijn bewind is de Indiase president Ram Nath Kovind naar Suriname gekomen in 2018. Dat heeft geresulteerd in een aantal culturele activiteiten.

De bewindsman gaf aan dat vanwege COVID-19 heel wat activiteiten niet zijn doorgegaan, maar op de virtuele weg zijn opgepakt. India ondersteunt Suriname onder meer met het elektrificatieproject in het binnenland, geld voor het opzetten van een nieuw voetbalstadion, projecten ter stimulering van de Ayurvedische wetenschappen en het opzetten van een ICT-center.

Er is recent gesproken over samenwerking op het gebied van aardolie en gas en ondersteuning van agrarische projecten. Minister Ramdin zei dat Suriname de samenwerking met India naar een hoger niveau wil tillen. Met de komst van een nieuwe Indiase ambassadeur betekent het dat niet alleen de politieke samenwerking zal toenemen, maar ook de commercie.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait